Creëer een "Hemelse" Borrelplank met Zout, Olijfolie, Brood en Verleidelijke Drankjes

Creëer een "Hemelse" Borrelplank met Zout, Olijfolie, Brood en Verleidelijke Drankjes

Creëer een "Hemelse" Borrelplank met Zout, Olijfolie, Brood en Verleidelijke Drankjes

Als je op zoek bent naar een bijzondere manier om van een ontspannen avond te genieten, dan is er bijna niets beter dan een prachtig samengestelde borrelplank.

Samen lekker  en ontspannen genieten van mooie smaken en van elkaar.

De combinatie van zout, olijfolie, vers brood en verrukkelijke drankjes kan een onvergetelijke culinaire ervaring creëren. 

laten we eens kijken hoe je een geweldige borrelplank kunt samenstellen die de zintuigen prikkelt en een vleugje luxe aan je avond toevoegt. Alles van hoge kwaliteit en PUUR! En het ziet er alemaal ook nog eens bijzonder aantrekkelijk uit. Daar blijft men over praten

Stap 1: Kies je Basisingrediënten

Een fantastische borrelplank begint met hoogwaardige ingrediënten. Voor de perfecte basis, kies je:

 • Vers gebakken brood: Ga voor een assortiment van vers gebakken brood, zoals knapperige baguettes, zacht Turks brood en volkoren stokbrood.

 • Olijfolie: Kies een hoogwaardige extra vierge olijfolie va Neolea. Dit zal dienen als de perfecte dip (en lijmstof voor heerlijke bijzondere zouten) voor je brood en als smaakversterker voor andere gerechten op je plank. Denk ook aan de olijfolie van Finca la Barca, heerlijk gerookt. Avocado olie, zo gezond!

 • Zout: Overweeg het gebruik van een verscheidenheid aan zouten, zoals fleur de sel, zeezoutvlokken en gerookt zout, voor een smaakvolle twist. ER zijn vele zoutvarianten al dan niet gekruid met verse gedroogde kruiden of zelf met lavasteen of drop? De zoutstenen van Rivsalt zijn heel erg bijzonder en geven een extra activiteit aan tafel. lekker raspen , van bv blauw zout uit Iran of het zwarte zout Black Kala namak met de bijzondere "zwavelsmaak"

Stap 2: Voeg een scala aan side dishes toe

Een borrelplank wordt pas echt spectaculair als je een scala aan side dishes aan toevoegt. Hier zijn enkele suggesties:

 • Kazen: Ga voor een mix van zachte en harde kazen, zoals brie, camembert, manchego en Parmezaanse kaas. Snijd ze in verschillende vormen en maten voor visuele aantrekkingskracht.

 • Charcuterie: Voeg enkele plakjes prosciutto, chorizo en salami toe voor een hartige touch.

 • Olijven en Druiven: Olijven gevuld met knoflook of blauwe kaas kunnen een heerlijke aanvulling zijn. Druiven voegen een zoete noot toe die mooi contrasteert met de zoute en hartige smaken.

 • Noten: Geroosterde amandelen en walnoten bieden een knapperige textuur en een heerlijke smaak.

 • Dips en Smeersels: Naast olijfolie, kun je hummus, baba ganoush, tzatziki en olijventapenade aanbieden.

Stap 3: Presentatie is Alles

De presentatie van je borrelplank is cruciaal. Gebruik een houten snijplank, marmeren schaal of een ander mooi presenteer item. Rangschik de ingrediënten met zorg, zodat je plank eruitziet als een kunstwerk.

Stap 4: Drankjes die Verleiden

Wat is een borrelplank zonder bijpassende drankjes? 

 • Wijnen: Kies een rode wijn, zoals een elegante Pinot Noir, en een witte wijn, bijvoorbeeld een frisse Sauvignon Blanc.

 • Cocktails: Als je echt wilt uitpakken, overweeg dan een selectie van ambachtelijke cocktails. Een klassieke Gin & Tonic met een twist van komkommer en rozemarijn kan bijvoorbeeld wonderen verrichten.

 • Bier: Voeg een ambachtelijk bierassortiment toe om de smaakpapillen te verrassen.

 • Non-alcoholische Opties: Zorg ervoor dat je ook wat non-alcoholische drankjes, zoals bruisend water met limoen en munt, beschikbaar hebt voor degenen die niet drinken.

Stap 5: Geniet van het Moment

Nu is het tijd om te genieten van je perfect samengestelde borrelplank. Serveer de olijfolie in een kleine kom, zodat je gasten hun brood erin kunnen dippen. Laat iedereen hun eigen combinaties van kazen, charcuterie en bijgerechten maken. Geniet van de gesprekken, de smaken en de heerlijke sfeer die je hebt gecreëerd.

Een geweldige borrelplank met zout, olijfolie, brood en verrukkelijke drankjes is de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van het goede leven. Dus, neem de tijd, besteed zorg aan je selectie en presentatie, en geniet van een onvergetelijke avond vol gastronomische ervaringen en mooie momenten met elkaar,  Proost en eet SMAKELIJK en PUUR!

Terug naar blog