De Zoutzaak. Ontdek de wereld van zout

De Zoutzaak. Ontdek de wereld van zout

 

De Zoutzaak. Jouw zoutjuwelier

Zout. De smaakmaker die niet voor niets over de hele wereld wordt gebruikt.

Zout is een essentieel mineraal die er in vele vormen, smaken, kleuren en geuren is. Van het verfijnde Fleur de sell de Camarque tot ’kala namak’. En van Zeeuwsche Zoute tot Keltisch zeezout. Wij zijn fan van natuurlijk zout. PUUR genieten van mooie smaken.

Maar, is zout gezond?

Je hebt zout nodig om te leven. Uiteraard in de juiste hoeveelheid. Wat veel mensen niet weten is dat er een verschil is tussen *verfijnd tafelzout en natuurlijk zout en dat hier ook het verschil zit in mate van gezondheid

Zout bevat essentiële gezondheids-eigenschappen. We hebben het hier natuurlijk over Natuurlijk zout dat niet gezuiverd is, dit zout bevat afhankelijk van het soort, in meer of mindere mate de volgende eigenschappen

  • Natuurlijk zout bevat essentiële mineralen als ijzer, zink en kalium 
  • Zorgt ervoor dat de bloeddruk geregeld en in stand gehouden wordt
  • Draagt bij aan de groei van de hersenen en ontwikkeling van bepaalde hersenfuncties
  • Stimuleert de stofwisseling en spijsvertering
  • Zorgt voor een goede hormoonhuishouding; denk aan hormonen als cortisol, testosteron en oestrogeen
  • Werkt zuiverend voor de mond en de keel
  • Werkt zuiverend voor de huid

Je hebt een kleine hoeveelheid zout per dag nodig om goed te kunnen functioneren. Ga je te veel en te vaak over deze hoeveelheid heen dan kan er schade aan je lichaam ontstaan. Te weinig zout is minstens zo schadelijk voor je lichaam.

Hoeveel zout mag je dan per dag gebruiken?

Hoeveel zout je mag eten daar zijn de meningen verdeeld over. Het advies luidt dat je slechts 6 gram zout per dag mag consumeren.  Ga dus bewust om met zoutgebruik en geniet van mooi natuurlijke zout die er in vele vormen, smaken, kleuren en geuren is. Ontdek ze hier en beleef ze thuis.

Beleef Himalaya zout

Himalaya zout een zeer puur en ongezuiverd zout. Dit roze kleurige zout wordt uitgegraven in een enorme zoutmijn in Pakistan en is vaak al meer dan 250 miljoen jaar oud. De roze kleur krijgt het door ijzeroxide. Dit is een soort roest. Het bevat geen chemische toevoegingen en 15% spoorelementen en mineralen, die weldadig zijn voor je lichaam. Zo zit er bijvoorbeeld calcium, ijzer, magnesium en kalium in.

 * Verfijnd tafelzout. Dit is 'gezuiverd' zout. Het zuiveren is een proces van verhitting waarbij chemische stoffen worden toegevoegd (zoals ferrocyanide en aluminosilicaat) om het zout bijvoorbeeld niet te laten klonteren. Tafelzout is vaak ontdaan van de mineralen die er van nature inzitten doordat het ook veelvuldig en zeer fijn vermalen is.

(bron; gezondeten)

Terug naar blog