Van tafelzout naar Keltisch zeezout: de voordelen van het maken van deze eenvoudige switch

Van tafelzout naar Keltisch zeezout: de voordelen van het maken van deze eenvoudige switch

Keltisch zeezout is een type zout dat wordt gewonnen uit de oceaan in de buurt van de Keltische kusten van Noordwest-Frankrijk. Het wordt beschouwd als een gezonder alternatief voor gewoon tafelzout, omdat het rijk is aan mineralen en sporenelementen.

Een van de grootste voordelen van Keltisch zeezout is dat het een natuurlijke bron van electrolyten is. Electolyten helpen om het vochtbalans in het lichaam te reguleren en zijn belangrijk voor de gezondheid van de spieren en het zenuwstelsel. Keltisch zeezout bevat ook mineralen zoals magnesium, calcium en kalium, die essentieel zijn voor een goede gezondheid.

Het gebruik van Keltisch zeezout in plaats van gewoon tafelzout kan ook helpen om de bloeddruk te verlagen. Tafelzout bevat zoutchloride, wat de bloeddruk kan verhogen. Keltisch zeezout bevat echter minder zoutchloride en kan daarom de bloeddruk verlagen.

Daarnaast is Keltisch zeezout ook effectief om de spijsvertering te verbeteren. Het bevat enzymen die de spijsvertering kunnen ondersteunen en kan ook helpen om de opname van voedingsstoffen te verbeteren.

In de keuken is Keltisch zeezout te gebruiken om voedsel te kruiden en smaak te geven. Het kan ook worden gebruikt in baden en voetenbaden voor een ontspannende en verzorgende behandeling.

In onze webshop hebben we bewust gekozen om Keltisch zeezout van het merk Breizh Import te verkopen. Het bedrijf staat bekend om zijn commitment aan duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke omgeving, en we zijn trots om hun producten te kunnen aanbieden aan onze klanten.

Breizh Import is gevestigd in de buurt van de Keltische kusten van Noordwest-Frankrijk, waar het zeezout wordt gewonnen uit de oceaan. Het bedrijf maakt gebruik van traditionele methoden om het zeezout te oogsten, wat ervoor zorgt dat het rijk is aan mineralen en sporenelementen. Bovendien is Breizh Import ook toegewijd aan het verminderen van haar milieubelasting, en het zeezout wordt verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen.

Al met al biedt Keltisch zeezout veel voordelen voor de gezondheid en kan het een gezonde en smaakvolle vervanging zijn voor gewoon tafelzout.

 

Terug naar blog